“nem vállalható felelősség a gyermekek testi épségéért”

Szegeden régóta húzódik az Árpád nevelőotthon költözésének ügye. Az ügyet a helyi sajtó is kiemelt figyelemmel követi. Nem ismerem személyesen a nevelőotthont, így azt sem tudom, hogy mennyire igazak az otthonnal kapcsolatos problémákról szóló hírek. Ami körvonalazódni látszik, hogy két érdek ütközik egymással: a költözésben érdekelt, az ingatlannal mutyizni akaró mszp-s érdek és a tápéiak tudatlansággal kevert szűklátókörűségét kiszolgáló fideszes érdek.

A délmagyar.hu tudósítása szerint költözést ellenző Juhász Gyula fideszes képviselő  indítványának vitája közben a képviselő száját a következő mondat hagyta el: “ilyen elutasító környezetben nem vállalható felelősség a gyermekek testi épségéért.”

Ha ez igaz, akkor megdöbbentő és felháborító. Inkább nem is írom le, hogy mennyire felháborodtam, nehogy visszamenőleg megbüntessen az új blogrendőrség.

Nóbik Attila

egyetemi adjunktus, tanulmányi intézetvezető-helyettes Szegedi Tudományegyetem, Bölcsészettudományi Kar Neveléstudományi Intézet Szeged, Petőfi sgt. 30-34, Tel: 06-62-544355, nobik@edpsy.u-szeged.hu A kurzusleírások és egyéb információk ezen a honlapon találhatóak: http://www.staff.u-szeged.hu/~nobik/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.