Iskolák régen és most – képekben

Tegnap írtam az Oltoványi-féle leánynevelő intézet utáni kutakodásomról. Maga az ötlet abból adódott, hogy az ott emlegetett beszélgetés nyomán felmerült bennem, milyen érdekes lenne a szegedi iskolákról készült régi képeket ugyanolyan perspektívából készült mai párjuk mellé tenni.  Erre tettem most egy tétova kísérletet. A választott iskola az egykori városi főgimnázium, a mai Radnóti Miklós Gimnázium.

[beforeafterpics id=’1′ image_before=’http://nobikattila.hu/wp-content/uploads/resizedradnoti.jpg’ image_after=’http://nobikattila.hu/wp-content/uploads/644_radnoti.jpeg’ animateintro=” introdelay=” introduration=” showfulllinks=” /]

Szegény ember vízzel főz, így hozott anyagból (interneten talált, nem is a legfrissebb kép) dolgoztam.  A perspektíva tehát nem ugyanaz, de látszik, maga a technikai megvalósítás nem ördöngösség.

Talán elsőre nem világos, a középen található függőleges vonal melletti kis fekete vonalatat kell “megfogni” és jobbra-balra mozgatni. A képre kattintva is elmozdul a vonal, és a másik kép. Mivel ezt a bejegyzést próbának szántam örömmel veszem a visszajelzést, hogy másnál is működik-e.

Nóbik Attila

egyetemi adjunktus, tanulmányi intézetvezető-helyettes Szegedi Tudományegyetem, Bölcsészettudományi Kar Neveléstudományi Intézet Szeged, Petőfi sgt. 30-34, Tel: 06-62-544355, nobik@edpsy.u-szeged.hu A kurzusleírások és egyéb információk ezen a honlapon találhatóak: http://www.staff.u-szeged.hu/~nobik/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.